woensdag 7 september 2011

Chinese massage - doeltreffend tegen chronische pijnen

Het drukke leven van alle dag eist zijn tol. Je professionele leven en je gezinsleven slorpt veel energie op. Je op tijd en stond ontspannen is een noodzaak. Stress is de oorzaak van vele chronische aandoeningen in nek en schouders. Herken je deze symptomen, overweeg dan een Chinese massage, die brengt je de nodige rust en ontspanning.

Kinderziekten en spijsverteringsproblemen 
De Chinese massage is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, die nu al ruim tweeduizend jaar oud is en vooral geschikt is voor de behandeling van verschillende pathologie├źn. Oorspronkelijk werd deze Chinese massage vooral ingezet tegen allerlei kinderziekten en spijsverteringsproblemen. Vandaag is de Chinese massage uitgegroeid tot een natuurtherapie die in zowat alle onderdelen van de geneeskunde wordt toegepast. 

Netwerk van energiebanen
In China beschouwt men je lichaam als een uitgebreid netwerk van energiebanen, die zich in je huid bevinden. Die energiebanen vervoeren je energie doorheen je lichaam, en houden ook je energie op peil. Dit energienetwerk verbindt de buitenkant van je lichaam met je organen. De Chinese massage richt zich precies op deze energiepunten. De Chinese massage is door de Wereldgezondheidsorganisatie officieel erkend.

Je hoeft niet naar China
voor een Chinese Massage,
dit kan gewoon in Alkmaar
bij Praktijk Acu-Putten
  
Hoe verloopt een Chinese massage?
De Chinese massage heeft veel weg van acupunctuur. De therapeut maakt tijdens je behandeling uitsluitend gebruik van zijn handen. Hij behandelt je in verschillende richtingsassen en frequenties, en dit ter hoogte van de verstoorde zones of energiepunten, verantwoordelijk voor je chronische pijnen.

Chinese massage doeltreffend tegen migraine
De Chinese massage is doeltreffend tegen allerlei veel voorkomende chronische pijnen waaronder migraine, nekpijnen, spier- en gewrichtspijnen, en spijsverterings- en ademhalingsproblemen als gevolg van stress.
bron: excite.nl