zondag 29 januari 2012

All you need is love


Venus & Cupido
Mijn klant is dolverliefd. Al zodra ze de praktijk binnenstapt, zie ik het aan haar. Stralende ogen, een lach op haar gezicht. De roze wolk die haar omgeeft, is bijna tastbaar. Met gemak gaat ze op de massagetafel liggen, alle pijntjes en ongemakken lijken verdwenen. Tijdens de massage komen de verhalen los; hij is een zielsverwant,  een bekende uit een vorig leven. De sterren hebben het al jaren geleden aangekondigd: hij is de ware, degene naar wie ze al haar hele leven hunkert, haar wederhelft. Nu is dan eindelijk de tijd rijp dat elkanders paden elkaar kruisen.
De mix van gelukshormonen die worden geproduceerd tijdens een verliefdheid doen zichtbaar hun werk. Maar hoe verklaart de Chinese geneeskunde het gevoel van vlinders in de buik nu eigenlijk?  Verliefdheid doet de Qi sneller stromen, de Lever is de aanstichter van alle emoties en de Nier (belangrijk voor de voortplanting) zorgt ervoor dat twee geliefden niet van elkaar af kunnen blijven.
Maar al sinds de oudheid is duidelijk dat bij liefde bovenal het Hart betrokken is.  Het Hart als zetel van spirituele kracht, behorend bij het element Vuur.  Verstand, emotie, passie en gevoelens hebben allemaal hun oorsprong in dat Vuur.
Het Chinese karakter
Hart
Het Chinese karakter
Liefde

Liefde en het Hart zijn zonder twijfel aan elkaar verwant. Als je goed naar het Chinese Karakter voor liefde kijkt, zul je zien dat het Hart in het midden is geplaatst.Het concept liefde reikt verder dan romantische liefde.  Het behelst ook de liefde die je hebt voor je kinderen, genegenheid voor je ouders, de affectie voor een goede vriend  en de liefde voor het leven in het algemeen.
In China (en vroeger ook in het Westen) is het Hart veel meer dan een orgaan dat bloed door het lichaam pompt. Het Hart is ook sterk gerelateerd aan emoties. Denk maar eens aan spreekwoorden als ‘een gebroken hart’, ‘het hart op de tong hebben’, ‘dat gaat me aan het hart’ enz.  Deze hebben allemaal te maken met de relatie tussen het Hart en emoties.

Een gezond Hart maakt dat je belangrijke relaties met iemand kan onderhouden en dat je in staat bent positieve energie aan anderen te geven. Andersom heeft elke innige relatie een positief effect op het hart.  Liefde zorgt voor een gezond hartritme en draagt bij aan een goede slaap. Liefde maakt dat je beter met stressfactoren kunt omgaan,  stilt pijn, en maakt het makkelijker een gezonde levensstijl te hebben.

John Lennon verkondigde het al  “All you need is love”

'Like' ons op Facebook en ontvang als eerste het laatste nieuws www.facebook.com/Acuputten