vrijdag 19 juli 2013

Voeding in de zomer - komkommer

Als je wilt zorgen voor voldoende vochtopname en tegelijkertijd je lichaam wilt ontdoen van toxines, dan is komkommer het aangewezen voedingsmiddel. Vocht is belangrijk om de lichaamstemperatuur te reguleren. Met zijn 95% aan water is komkommer een verkoelende vrucht, die ook goed helpt tegen dorst. Maar komkommer is meer dan alleen maar water. De aanwezige vitamines A, B en C en de mineralen magnesium, kalium en silicium maken de komkommer waardevol voedsel. Het is daarbij wel van belang dat je ook de schil eet. Kalium is vriendelijk voor het hart en kan helpen om een hoge bloeddruk te verlagen. Volgens de chinese geneeskunde is komkommer effectief bij allerlei 'Hitte' aandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn maagzweren, keelpijn, acne. Komkommer bevat een enzym dat eiwitten afbreekt en hierdoor bijdraagt aan de spijsvertering en de darmen schoonmaakt.

Komkommer - geeft verkoeling in de zomer