donderdag 12 september 2013

Kikkererwten houden de bloedsuikerspiegel stabiel

Kikkererwten hebben  een goede invloed op de bloedsuikerspiegel vanwege de langzame koolhydraten.  In het blad Voedingswaarde vonden wij dit recept  met kikkererwten, van Mirjam Bakker- van Dam, orthomoleculair diëtist.  Het kan als lunchgerecht gegeten worden,  maar ook als voorgerecht.  Uiteraard schep je dan een kleinere portie op.  
Wacht je tussen een voorgerecht en het hoofdgerecht 15 minuten, dan geeft dit een verminderd hongergevoel. Het verzadigingsgevoel dat optreedt na het eten, komt namelijk pas na 15 minuten. Dit is gunstig als je vaak en veel honger hebt,  maar niet zoveel wil eten.

Recept kikkererwtensalade
Ingrediënten: voor 2 personen
- 250 g gekookte kikkererwten
- 3 stengels bleekselderij
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- ½ tl komijnzaadjes
- 110 g gedroogde tomaatjes
   op olie, uitgelekt
- 2 el gehakte peterselie

Maak van olijfolie, de wijnazijn een dressing.
Komijnzaadjes en de peterselie erdoor.
De bleekselderij in boogjes snijden. De kikkererwten uit laten lekken.
Schep alles door elkaar door de dressing.

Smakelijk eten.
kikkererwtensalade