woensdag 30 oktober 2013

Workshop badbruisers en badzout maken

9 november De Smederij Alkmaar
Een middag lang  aan de slag met natuurlijke producten, waaronder heerlijk geurende olie. Het is absoluut niet moeilijk, maar gewoon heel  leuk om te doen. De badbruisers en badzout zijn te gebruiken in een ligbad. Maar ook een voetenbad is pure verwennerij. Je kunt je zelf gemaakte spulletjes uiteraard ook kado doen. Voor wie is de workshop bedoeld? Voor iedereen die een middag lekker ontspannen bezig wil zijn. Je kunt alleen komen of samen met je dochter, moeder, buurvrouw of vriendin. Het wordt hoe dan ook een gezellig middag.

De kosten voor deze workshop bedragen 17,50 euro per persoon. Dit is inclusief alle materialen.
De datum voor de volgende workshop is nog niet bekend, maar als je zelf een groepje samenstelt van 6-12 personen kunnen we een datum plannen.  Stuur een berichtje t.a.v. Anita naar duinputten(apestaartje)upcmail.nl als je hiervoor belangstelling hebt.


Badzout is niet alleen lekker in een ligbad, maar is ook zeer geschikt om te gebruiken in een ontspannend voetenbad. Voor het maken van badzout gebruiken we naast zeezout ook Epsom-zout.
Eigenlijk is geen zout, maar een minerale samenstelling van magnesium en sulfaat. Het wordt makkelijk opgenomen door de huid, dit maakt het ideaal als badzout. Magnesiumsulfaat  heeft talloze eigenschappen die goed zijn voor onze gezondheid. 

Enkele voorbeelden:
- ontspant het zenuwstelsel en helpt daarom tegen stress, zorgt voor een goede nachtrust
- verzacht en reinigt de huid
- verwijdert dode huidcellen
- verlicht spier- en gewrichtspijnen
- helpt tegen pijnlijke voeten en benen, werkt ontkrampend
- helpt bij hoofdpijn en migraine
- ontgift het lichaam en stimuleert de bloedsomloop
Optioneel kun je etherische olie en/of gedroogde kruiden toevoegen aan het badzout. Deze hebben ieder hun eigen specificatie eigenschappen, om je voetenbad of bad nog gezonder te maken. 


badzout en badbruisers zelf maken