vrijdag 20 maart 2015

Reinigingsmassage met guasha en kruidenthee

Alle massages hebben in zekere mate een reinigend effect op het lichaam. Een guasha behandeling is echter de meest effectieve manier van allemaal. De behandeling is er op gericht de circulatie te bevorderen en afvalstoffen af te voeren.  Ons lichaam is voortdurend bezig stoffen die niet in het lichaam thuishoren te verwijderen.  Dit komt doordat (onnatuurlijke) toevoegingen aan ons eten en drinken, pesticiden, luchtverontreiniging ons lichaam binnenkomen.
Ook stresshormonen, alcohol, medicatie kunnen het lichaam vervuilen. Deze afvalstoffen worden opgeslagen in het bindweefsel.

Bindweefsel is een weefsel dat ons hele lichaam verbindt en organen ondersteunt.  Het weefsel zit tussen de cellen, onder de huid,  in de organen,  pezen, kapsels en  rond gewrichten. Maar ook botten en kraakbeen zijn een vorm van bindweefsel.  Het heeft een ondersteunende en beschermende functie, maar bindweefsel heeft ook een regulerende- of een verzorgende functie. Daarom is het belangrijk dat het bindweefsel in goede staat verkeerd. Met guasha kan je dieper in het weefsel doordringen dan met andere massagetechnieken. Hierdoor kun je beter op het bindweefsel inwerken, vooral op het onderhuidse bindweefsel.

Door een opeenhoping van afvalstoffen in het bindweefsel zijn de lichaamscellen vaak niet in staat hun functies optimaal uit te voeren. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand en zijn er alleen maar vage klachten aanwezig. Snel vermoeid zijn, zich niet lekker voelen, prikkelbaarheid, steeds terugkerende verkoudheid, slaapproblemen enz. Vaak zijn deze klachten al langer aanwezig, maar niet ernstig genoeg om naar de huisarts te gaan.

Een goede manier om het lichaam te ontgiften en je weer fit te voelen is om guasha toe te passen in combinatie met een reinigingskuur (kruidenthee). Dit werkt via de behandeling van de back-shu punten op de rug. Dit zijn acupunctuurpunten op de blaasmeridiaan die evenwijdig aan weerzijden van de wervelkolom loopt, van nek tot bekken.  Deze reflexpunten corresponderen met de interne organen. Indirect heeft de behandeling een herstellend effect op de verstoorde energie van deze organen. Dit resulteert in  verbeterde orgaanfuncties.

De kruidenthee heeft als werking de afvalstoffen sneller door het lichaam uit te scheiden en af te voeren. De kruiden zijn rijk aan mineralen, hulpstoffen, drijven vocht af en bevorderen de spijsvertering.


Wij adviseren je om tijdens de kuur zo gezond mogelijk te eten, dus veel verse groenten en fruit. Ook bewegen, zoals wandelen zal een positief effect hebben op het ontgiften van het lichaam. Naast het drinken van de kruidenthee raden we je aan om extra water te drinken.

Onze ervaring is dat vele klanten zich na de kuur energieker voelen 
en dat de algehele conditie is verbeterd
Procedure
Je begint met een behandeling guasha. Vervolgens drink je gedurende 14 dagen de kruidenthee.
Na deze periode onderga je voor de tweede maal een guasha-massage, om eventueel nog resterende afvalstoffen te verwijderen.

Voor de prijs van twee behandelingen en de kruidenthee betaal je slechts 70 EURO. Na de 1e behandeling betaal je 40 EURO, na de 2e behandeling 30 EURO (contant, geen pin aanwezig)
Afspraak: bel 072-5156004 Praktijk Acu-Putten vind je op de Bergerweg 80a in Alkmaar