dinsdag 19 augustus 2014

Framboosblad thee – goed tijdens de zwangerschap

Framboosblad is een bron van vitaminen en mineralen tijdens de zwangerschap. Het bevat een stofje (fragarine) dat inwerkt op de bekkenbodemspieren, de baarmoeder en de vagina. Hierdoor wordt de baarmoeder voorbereid op de bevalling en werkt het rustgevend en ontspannend  tijdens de bevalling. Het versnelt en vergemakkelijkt de bevalling doordat de samentrekkingen van de baarmoeder meer efficiënt worden. De weeën zijn hierdoor minder pijnlijk. Na de geboorte zorgt het voor herstel van de baarmoeder en de vagina. Het helpt ook om de bloeding te stelpen. 
Vroeger werd het  wel ‘zwangerschapskruid’ genoemd omdat thee van de framboosbladeren ook helpt tegen zwangerschapsmisselijkheid.  Een laatste reden om de thee te drinken tijdens de zwangerschap is de invloed op de productie en de kwaliteit van de borstvoeding.  

Ook als je niet zwanger bent kan framboosblad goed voor je zijn. Het helpt tegen een pijnlijke menstruatie en heeft een bloed-versterkende werking. Door de grote hoeveelheid looizuren die het blad rijk is helpt het bij diarree en vaginale afscheiding.


Gebruik: alleen tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap, 2 kopjes per dag.
framboosblad goed tijdens de zwangerschap