zaterdag 20 september 2014

Rozemarijn-azijn

lekker & simpel
zelfgemaake kruidenazijn
Zelf kruiden-azijn maken is heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is goede appelazijn, verse of gedroogde kruiden, een glazen fles of potje. En als laatste: een dosis geduld, van minimaal 3 weken

Je maakt de kruiden goed schoon, stopt ze in een fles en schenkt de fles vol met azijn. De fles sluit je goed af en zet je weg op een koele, donkere plaats. Een keukenkastje is ideaal. Na 3 weken schenk je de azijn door een zeef en klaar is je azijn!! Je hebt nu een azijn met een heerlijke geur en heerlijke smaak, die heel lang houdbaar is. Je kunt ter decoratie nog een takje rozemarijn aan de azijn toevoegen.

Rozemarijn is goed voor de bloedsomloop en het geheugen. Het heeft een opwekkende werking op het zenuwstelsel en helpt bij vermoeidheid en hoofdpijn. Rozemarijn draagt ook bij aan een goede spijsvertering omdat het een stimulerende werking heeft op de galblaas, lever, de nieren en de pancreas.

Geniet ervan!