woensdag 1 oktober 2014

Guasha bij Acu-Putten Alkmaar: een Chinese therapie in een Hollands jasje

Al sinds 2002 gebruiken wij guasha bij de behandeling van uiteenlopende klachten. Enkele voorbeelden zijn fibromyalgie, hoofdpijn en migraine, tenniselleboog, bursitis, pijn in nek, schouders en rug.

In Oosterse landen is een guasha-behandeling net zo gewoon als voor ons een bezoek aan de kapper. Het is een huismiddel dat wordt toegepast bij allerlei lichamelijke ongemakken.

In het Westen moeten we nog een beetje wennen aan deze therapie. Dit komt omdat de huid tijdens de behandeling kan verkleuren, van lichtrood tot in sommige gevallen donkerblauw. Deze verkleuring duidt op een blokkade in de circulatie van energie en van bloed, de veroorzaker van pijn. Door de guasha wordt deze blokkade opgeheven, zodat de pijnklachten verdwijnen.


In Westerse termologie kunnen we spreken van witte bloedlichaampjes die gemobiliseerd worden om beschadigde weefselcellen te repareren of een ontsteking aan te vallen. Ook verbetert de bloedcirculatie en worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd.


Net als bij een 'gewone' massage wordt er olie aangebracht op de huid. Vervolgens wordt met een guasha-instrument (traditioneel een gladde steen van jade of een buffelhoorn) over de huid gewreven. Hierbij kan de bovengenoemde verkleuring ontstaan, die in 1-5 dagen weer verdwijnt.


Ben je nieuwsgierig of guasha ook voor jou iets kan betekenen, dan kun je uiteraard bij ons terecht. Wij verzorgen eveneens workshops waarbij je in 1 dag de basistechnieken en theorie van guasha leert. Voor contactgegevens ga je naar acu-putten.nl

Guasha