donderdag 6 november 2014

acupunctuur en bloesemremedies: besluiteloosheid

besluiteloosheid kan een
teken zijn van zwakke
galblaas-energie
Dit artikel gaat over besluiteloosheid, de onmogelijkheid om beslissingen te nemen. Dit kan worden
aangepakt met acupunctuur, met bloesemremedies of een combinatie van beide therapieën. Hieronder een uitleg van beiden:

In de traditionele chinese geneeskunde (tcg) is het proces om beslissingen te kunnen nemen, afhankelijk van de energie van de galblaas-meridiaan. Als de galblaas-energie zwak is, kan iemand moeite hebben om beslissingen te nemen.
Volgens de tcg heeft ieder orgaan zowel een fysieke als een mentale functie in het menselijk lichaam. Zo beïnvloedt de Lever onze capaciteit om ons leven te plannen en hier richting aan te geven. De Galblaas zorgt, op zijn beurt voor moed en de overtuigingskracht om deze plannen werkelijk uit te voeren. Als je Lever en Galblaas mentaal en spiritueel in harmonie zijn,  voel je  je vastbesloten en kun je je richten op jouw bestemming in het leven.

Iemand met een zwakke galblaas-energie kan wat nerveus en timide lijken. Het ontbreekt ze aan moed en initiatief en ze kunnen last hebben van schrikachtigheid. Daarnaast kunnen er symptomen zijn als duizeligheid, wazig zicht, paniekaanvallen en slecht slapen.  De acupuncturist zal specifieke punten ‘aanprikken’ om deze klachten te verhelpen en de galblaas te versterken.

Een bloesemremedie die de negatieve emotionele stemmingen als besluiteloosheid, nervositeit en stemmingswisselingen aanpakt is scleranthus. Scleranthus is geschikt voor mensen die lijden aan besluiteloosheid. Mensen die Scleranthus nodig hebben vinden het moeilijk om beslissingen te nemen. Hun stemmingen gaan van het ene uiterste naar het andere, van vreugde naar verdriet, van energiek naar apathisch, van optimistisch naar pessimistisch, van lachen naar huilen.
Door het positieve vermogen van de scleranthus zal je je opnieuw zekerder voelen in je vel. Je voelt je besluitvaardiger en bent evenwichtiger in alle mogelijke omstandigheden. Je zal merken dat je sneller in staat bent te handelen en makkelijker beslissingen kan nemen.