donderdag 25 december 2014

Afvallen op een natuurlijke manier met acupunctuur.

Een veel gestelde vraag aan de acupuncturist is of acupunctuur kan helpen om af te vallen.
Het antwoord hierop is: “JA”.
Acupunctuur helpt om de eetlust te normaliseren en voert tevens de stofwisseling op om hiermee gewicht te verliezen. Door de vitale ‘Qi’ te versterken, stijgt je energie-level, waardoor je gemakkelijker gaat bewegen en het sporten beter volhoudt.

Acupunctuur is geen wondermiddel waarbij de kilo’s er vanzelf ‘afvliegen’. Gezonder eten en meer bewegen zijn essentieel voor het slagen van de behandeling. Maar ook daar kan de acupuncturist aan bijdragen. Gewichtsvermindering kan een frustrerend proces zijn, vooral als je pogingen maar weinig resultaat hebben. Een acupuncturist kan je ondersteunen in het proces, door je lichaam in balans te brengen en de spijsverbetering te verbeteren. Maar ook gevoelens als onzekerheid en stress worden aangepakt. Je krijgt de benodigde energie en focus om gezonder te eten en meer te bewegen.

Omdat iedere persoon uniek is en daarom een unieke benadering nodig heeft, wordt  de behandeling toegepast aan de hand van een individuele diagnose en behandelingsplan.  Wel zijn er een paar ‘handige’ punten die vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld het ‘hongerpunt’, dat is gelegen op het oor.

De voordelen van acupunctuur op een rijtje:
- bevordert de spijsvertering
- verbetert de stofwisseling
- harmoniseert emoties en kan daarmee de emotionele achtergrond van overeten aanpakken
- zorgt voor meer energie
- reguleert de hormoonhuishouding, waardoor het hongergevoel afneemt.
- vermindert pijn en verbetert de mobiliteit zodat je in staat bent regelmatig te sporten.

Afspraak of meer informatie: acu-putten alkmaar