zondag 27 februari 2011

Spectaculaire resultaten met chinese meridiaan therapie

Guasha is een chinese meridiaan therapie. Er wordt bij deze unieke therapie op de reflexzones en meridianen gewerkt. Deze Oosterse methode is uitermatie geschikt bij het oplossen van allerlei westerse klachten. Guasha is voor velen een rare naam, maar je spreekt het simpelweg uit als kwaa sjaa. In engelstalige landen noemen ze het scrape-therapy. In het Nederlands wordt het vaak vertaald met schrapen.

Guasha activeert via de meridianen o.a. de energiestroom (Qi), sterkt het immuunsysteem, bevordert het ontgiftingsmechanisme en stimuleert de bloedsomloop.
Plaatselijke verzuring (locale acidose), vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, lost op. Het algehele energie niveau gaat vaak met sprongen omhoog.
Guasha activeert de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades, zowel lichamelijk als emotioneel binnen zeer korte tijd op. Men voelt zich weer fris, helder en energiek.

guasha massage
Het effect van acupunctuur (maar dan zonder naalden), lymfedrainage, periostmassage, bindweefselmassage en een detoxbehandeling … maar dan in ÉÉN therapie!
Guasha is zowel curatief alsook preventief inzetbaar. Hierbij valt o.a. te denken aan: algehele regeneratie, beter slapen, algehele conditie verbetering en totale ontspanning van lichaam en geest.

Over het algemeen is het een wat stevigere behandeling. Uiteraard wordt de behandeling altijd aangepast aan de conditie, c.q. gesteldheid van de klant.

Guasha therapie is zéér effectief bij diverse (chronische) klachten. Zie ook artikel over guasha op onze website http://www.acu-putten.nl/