donderdag 13 december 2012

Kerstmis - the most wonderfull time of the year?

Als je dit kunt beamen, sla dit artikel dan met een gerust hart over, je behoort namelijk niet tot de groep mensen die lijden aan kerststress.
Het beeld dat we kennen van kerstkaarten; een liefdevolle, gelukkige familie, omringd door kadootjes bij de kerstboom is niet voor iedereen realiteit.

kerststress
Er is een grote groep mensen waarbij de spanningen voor en tijdens de kerstdagen hoog kunnen oplopen.
Ook voor mensen die gedurende de rest van het jaar aardig het hoofd bieden aan drukte, kan het nu wel eens teveel worden.

Vermoeidheid, te weinig bewegen, sociale verplichtingen,  een overdaad aan menselijk contact, overmatig alcohol gebruik,  teveel eten,  boodschappen doen,  opgewonden kinderen; het zijn allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken. Voor alleenstaanden worden gevoelens van eenzaamheid vaak versterkt.

De druk die ontstaat in deze tijd van het jaar, heeft een grote invloed op ons gevoel van welbevinden.  Of het nu rugpijn is van het sjouwen met zware tassen, paniek over het kerstdiner,  spanningen binnen de familie , de decembermaand is voor velen een periode die behoorlijk wat stress kan geven. Deze situaties eisen hun tol.  Het immuunsysteem verzwakt, waardoor er een grotere gevoeligheid is voor verkoudheid en ziekte.

Acupunctuur of een massage kunnen je helpen om het overzicht  te houden en de rust te bewaren.


massage en acupunctuur kunnen
helpen bij kerststress
Door stress, boosheid of welke intense emotie dan ook blokkeert de vrije stroom van energie in het lichaam.  Met als gevolg pijn in de bovenrug, schouders of nek.  De  gestagneerde energie in dit gebied veroorzaakt pijn, spanning en stijfheid. Vaak gaan deze klachten gepaard met hoofdpijn.
Met acupunctuur pak je niet alleen deze klachten aan, maar ook de onderliggende stress en angst.

Bovendien verbetert de bloedsomloop.  De kalmerende werking van acupunctuur brengt het hart tot rust, verlaagt de bloeddruk en ontspant de spieren.
Bij katers door overconsumptie van alcohol en teveel eten helpt acupunctuur de organen te reinigen.

Anti-stress tips:
Eenvoudige dingen als een fikse wandeling maken, tijd voor jezelf nemen, genoeg slapen en lachen met vrienden helpen je stress onder controle te houden.
Gun je lichaam een gelukkig Nieuwjaar en maak eens een afspraak met een acupuncturist.