vrijdag 23 september 2016

Cursus vitaal leven volgens de Chinese Geneeskunde


Elk seizoen organiseert Praktijk Acu-Putten een cursus vitaal leven volgens de Chinese Geneeskunde.De cursus vindt plaats in de praktijkruimte van Acu-Putten in Wijkcentrum De Rekere in Alkmaar

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die:

– actief het eigen welbevinden en de gezondheid positief wil beïnvloeden
– die nieuwsgierig is naar de Chinese filosofie over het behouden van je gezondheid
– handige tips wil krijgen over voeding, kruiden, beweging, rust, meditatie enz

Een lang en gezond leven

Het streven naar een gezond en lang leven heeft al duizenden jaren de levensstijl van traditionele Oosterse culturen beïnvloed.
Een van de belangrijkste principes van de Chinese Geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid, in plaats van het behandelen van ziekten.

Enkele eenvoudige maar onontbeerlijke principes hierbij zijn:

Leven in harmonie met de natuur en je omgeving. Wij mensen zijn een onderdeel van de natuur en worden beïnvloed door veranderingen in onze omgeving, zoals het wisselen van de seizoenen en het dag- en nachtritme.
Behouden van lichamelijke en geestelijke gezondheid. De juiste voeding, balans tussen werken en ontspanning, beweging, het vermijden van teveel stress en excessieve emoties dragen hier aan bij.
Het voorkomen en herstellen van klachten met natuurlijke middelen

Deze praktische en interactieve cursus is ook gericht op het voorkomen en herstellen van (eenvoudige) klachten waarmee u te maken kunt krijgen. Wij laten zien welke natuurlijke middelen kunnen worden ingezet bij griep en verkoudheid, het verhogen van de weerstand, het bevorderen van de nachtrust, het verminderen van stressgevoelens en andere lichamelijke klachten.

Elke cursusavond wordt ook aandacht besteed aan het zelf beoefenen van meditatie, QiGong, ademhalingsoefeningen enz.

De cursus wordt gegeven door Erwin van Putten en Anita Duin
van Praktijk Acu-Putten Alkmaar

Data         : Zaterdag 21 januari 2017
Tijd         : 10.00 - 14.00 uur
Prijs     :    € 50,00

Lokatie : Wijkcentrum De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar
Meer info : Erwin van Putten / Anita Duin 072-5156004


Aanmelden:  via het contactformulier op onze website

Volgens overlevering werden in die oudheid mensen door bekwame wijzen behandeld met het doel gezond te blijven. De dokter was een wijze, die behandelingen en adviezen gaf op het gebied van voeding, ademhaling en lichaamsbeweging zoals tai qi en qi gung, kruiden geneeskunde, massage en acupunctuur.De mensen betaalden hun behandelaar, in tegenstelling tot nu, voor hun gezondheid en niet alleen wanneer zij ziek waren.